zondag 25 april 2010

Gibson Blueshawk

Deze gitaar is werkelijk een schande voor Gibson, dat toch een zichzelf respecterende gitaarfabrikant is. Gibson vraagt zeer hoge prijzen voor hun producten, ook gebaseerd op de naam en faam van het merk.
De lak van deze Blueshawk is er te snel opgezet, waardoor ze er af is gesplinterd. Het geluid is best aardig, maar de bespeelbaarheid en afstelbaarheid is abominabel.
Hier een foto van de slechte lak. Het is niet zo, dat ik deze gitaar heb afgeragd, ik heb er bijna nooit op gespeeld, nadat ik hem destijds nieuw heb aangeschaft. Hij heeft al die tijd in zijn gigbag gezeten.
Toen ik hem nieuw uit de doos ontving was hij vrijwel onbespeelbaar. Dat kun je verwachten bij budgetgitaren die in derde wereldlanden worden vervaardigd, maar niet bij een Amerikaanse High-End gitaar. De kwaliteitscontrole bij Gibson liet dus ernstig te wensen over, ondanks dat ze de hoofdprijs vragen voor deze gitaar. De body is gemaakt van populierenhout, met een esdoorn flattop. Populierenhout is het goedkoopste toonhout dat er is.
Het geluid is echter wel aardig. Dat komt met name door de Varitone. De elementen zijn geen P90's maar B90's. De output is behoorlijk laag. Er zit ook een dummy-coil in om de brom van de enkelspoelselementen binnen de perken te houden. In potentie zou dit dus best een aardige gitaar kunnen zijn......

Geen opmerkingen: