maandag 28 januari 2013

Schitterende aanbieding!

Engl rackhead buizen voorversterker en stereo eindversterker met 5 x 12ax7 buizen (TAD) en 8 EL84 buizen (combinatie TAD en JJ eindbuizen) Voorversterker die erg doet denken aan opgevoerde Marshall JCM800, en stereo eindversterker van 2 x 35 watt, en dat gaat enorm hard. Er zit een stereo effectsloop op, dus een stereo effecft er bij, (ik gebruikte een TC Ellectronic G-Major) twee speakers en je hebt een fantastisch stereo podiumgeluid. Het ding is vintage maar de electronica draait nog alsof hij gisteren uit de showroom kwam. Er zit ook een Accutronics veergalm in, die prima werkt. De eindbuizen zijn gekoeld door een ruisarme ventilator. Zie verder internet voor meer informatie.

Deze versterker is gemaakt in Duitsland, dus geen Chinese rommel.








http://www.marktplaats.nl/a/muziek-en-instrumenten/versterkers-bas-en-gitaar/m639439385-engl-e850-2x35-stereo-rackhead.html

zaterdag 26 januari 2013

Body lacquering

Ik vroeg mij af hoe mijn favoriete gitaar (Ibanez RG770) zou klinken met een mahonie body in plaats van het gebruikelijke lindenhout. Daarom heb ik in de VS een custom replica laten maken uit een stuk mahonie klankhout, en die ben ik nu in transparant paars aan het lakken. Dit is de vierde laklaag, na elke laklaag behoort men eigenlijk te schuren, maar ik doe dat maar na twee lagen. Op een gegeven moment gaat er nitrocellulose overheen, dat gaat een mooi glaslaagje worden, na veel schuren. Ik heb de hardware en de nek van een oude RG750 klaarliggen, een set DiMarzio elementen met 'grey bobbins' moeten de zaak gaan completeren. Maar eerst vele uurtjes schuren en polijsten. Als het goed is wordt het uiteindelijk een gitaar in J-Custom stijl.

donderdag 24 januari 2013

TC Electronic Flashback X4

TC Electronic maakt veel handige spullen, zoals deze delay, met een stereo-in en -uit. Is een heel uitgebreide delay, directe concurrent van de delays van Eventide en Strymon. Voordelen van dit effect ten opzichte van die twee anderen zijn: zeer eenvoudige bediening, het feit dat je via USB geluiden van anderen kunt importeren, ook van bekende gitaristen, (toneprints) en de ingebouwde looper. Nadeel is, dat het ding erg groot is, dus veel ruimte op je pedalenplank inneemt.

dinsdag 22 januari 2013

Zolang de voorraad strekt!

Hughes & Kettner 50 watt volledig buizen top met 4x12 luidsprekerkast, kanaalschakelkast, uiteraard met speakerkabel en netsnoer. Versterker is voorzien van Hughes & Kettner Red Box aan de achterzijde, dat is een uitkomst voor op de buhne (geen mic meer nodig voor PA) en voor in de studio (geluid, rechtrstreeks op het mengpaneel, van uitstekende kwaliteit) De versterker is voorzien van Mullard Reissue EL34 buizen, die heb ik uit de VS geimporteerd. Deze halfstack kan van glashelder clean, via warme crunch naar metal-distortion. Ik heb hem vergeleken met veel andere versterkers en telkens komt de HK er prima uit. Hij is degelijk gemaakt in Duitsland, dus geen Chinese rommel. Uitstekende allrounder!

http://www.marktplaats.nl/a/muziek-en-instrumenten/versterkers-bas-en-gitaar/m637427382-hughes-kettner-tube50-top-met-4x12-kast-en-mullard-ri-buizen.html

vrijdag 11 januari 2013

Filmpje

Hier een filmpje, beetje oefenen met Adobe Premiere. Filmpjes zijn gemaakt in Londen, muziek is enige jaren oud, maar dat had ik toevallig op mijn computer staan.

http://www.youtube.com/watch?v=952UXjCocyU

maandag 7 januari 2013

Rommelen met Video..


Aan het rommelen met video's maken.. het gaat nog niet helemaal zoals ik wil, maar het is ook maar een proefneming.. ik heb alleen bas en drums opgenomen, als ik meer tracks heb wordt het ingewikkelder.