donderdag 20 oktober 2011

Maharadja van Tilburgistan


Fraai statieportret van de Maharadja van Tilburgistan, omringd door zijn collectie Indiase muziekinstrumenten...

Zelfbouw Ibanez Gitaar


Ik probeer zelf een Ibanez RG770-achtige gitaar te maken, met een in de VS gemaakte aftermarket body uit een stuk mahonie, en een hals van een RG760 die ik nog had liggen. Uit de verzameling elementen die ik heb slingeren heb ik een mooi setje IbzUsa DiMarzio's uit eind jaren '80 gevist, met mooie grijze bobbins. De tremolo wordt uiteraard mijn favoriete Ibanez Edge. De body moet nog worden beschilderd en dan is het een kwestie van in elkaar zetten.

Testopstelling effecten


Bij de voorversterkers horen ook effecten. Het gaat er ongeveer zo uitzien: van gitaar naar Vox Wah, Ashbass Ibanez TS9, Fulltone GT500, Boss OC2, naar de voorversterker die ik nog moet kiezen, en dan naar de Boss PS2, de Rocktron Hypnotic Flange, dan wordt het stereo, en vervolgens via de Strymon Bluesky naar de eindversterker in de Engl 2x35, en dan moet alles goed klinken, met een beetje mazzel.

Gitaarvoorversterkers testen

Een testopstelling in het rack met verschillende gitaarvoorversterkers, van boven naar beneden een Pearce G1, een gemodificeerde ADA MP1, een Solton Tube Act en een Engl 2x35 preamp. Afgevalle zijn al: een Kitty Hawk Testarossa, wegens te onbetrouwbaar, een Brunetti Mille, want die gebruik ik al ergens anders voor, en een Hughes & Kettner Attax Tube Preamp wegens te glad geluid. Ik probeer de meest geschikte uit te kiezen.Waarschijnlijk ga ik de stereo eindversterker van de Engl gebruiken.