woensdag 29 december 2010

Hofner Shorty


.. en dit is het resultaat. Beetje wennen met dat blauwe element en die grote brug, maar het speelt veel beter en het geluid is ook enorm opgefrist.

Hofner Shorty Modified

Mijn Hofner Shorty wilde ik eens grondig aanpakken. De originele brug, een slechte kopie uit China, heb ik vervangen voor een Schaller 455 gemaakt in Duitsland, het element wordt vervangen door een IbzUSA F2 humbucker gemaakt door DiMarzio in de USA.
De hals heb ik er af gehaald om hem beter te kunnen afstellen en om het soldeerwerk te vergemakkelijken.

donderdag 23 december 2010

IbzUSA DiMarzio F2

Mijn favoriete gitaarelement voor aan de brugpositie is de IbzUSA F2, door DiMarzio in de USA gemaakt voor de duurdere Ibanez gitaren uit de jaren '80. Ze zijn heel geschikt voor bandsituaties met twee gitaristen of een gitarist en een synthesizer. Dit element komt uit een Ibanez RG770DX, en wil ik in mijn recent aangeschafte Hofner Shorty monteren.

Hofner Shorty


In de jaren 80 maakte Hofner in Duitsland een klein reisgitaartje met een mahonie body, een Schaller wraparoundbrug en een Schaller humbucker. Dat waren prima gitaartjes die zo klein waren dat je ze zonder problemen mee kon nemen. Tegenwoordig maken ze een reissue van het model, in de Contemporary-series. De reissues worden gemaakt in China, de body is uit esdoorn, en het element en de wraparound brug zijn Chinese imitaties van Schallers. Afgezien van die imitaties is het een prima gitaartje, en ze kosten vrijwel niets. Ik heb er een aangeschaft, en ben van plan de humbucker en de wraparound te vervangen voor beter spul.

Steinberger Hohner B2


Op zoek naar vervoerbaarheid schafte ik deze Steinberger Hohner B2 uit de jaren '80 aan, in een zeldzame zilverwitte uitvoering.

zaterdag 11 december 2010

Viermaal Ibanez rg760


Tijd om vier van mijn vijf Ibanez RG760's van verse snaren te voorzien en ze een schoonmaakbeurt te geven. Hier en daar moet ook een en ander wat beter worden afgesteld. Vandaar dat ze op de bank staan.
De gitaar aan de rechterkant heeft al mooie nieuwe snaren en een poetsbeurt gehad.