vrijdag 24 september 2010

Ibanez Jem 77FP


Waar anders fotografeer je een Ibanez Jem Floral Pattern dan tussen de bloemen? Dus dat heb ik maar gedaan. Een 77FP uit 1989 met de goede oude Edge tremolo en niet de Lo Pro die op modellen na 1991 of zo zit.
De Jem is feitelijk een Steve Vai signature model. De benaming 'Jem' komt van de oorspronkelijke ontwerper, Joe Despagni, die zijn gitaarbouwbedrijf 'Jem' noemde. Het bloemenmotief op de body en op de kop is gelijk de gordijnen in het ouderlijk huis van Steve Vai. Het is ook echte stof en geen foto.
Mijn Jem is in prima staat, zeker voor een gitaar uit 1989.

vrijdag 3 september 2010

Ibanez USA Custom RG770

Mijn nieuwste aankoop is deze Ibanez uit 1989 die nog het meest lijkt op een RG770. De RG700 serie werd in Japan in de Fujigen Gakki fabriek gemaakt en in onderdelen verzonden naar de Amerikaanse Customshop aan Case Avenue in North Hollywood. Daar werden de gitaren geassembleerd en bestond de mogelijkheid dat klanten custom modellen konden bestellen. Dit is een custom order model. De elementen zijn Dimarzio's, een Tone Zone bij de brug, een FS1 in het midden en een Air Norton bij de hals, in plaats van de standaard IBZUSA elementen, die overigens ook door DiMarzio werden gemaakt. De elementen zijn rechtstreeks op de body geschroefd en niet aan een elementring of een slagplaat bevestigd. De kleur is uniek: een flipflop lak uit de autoindustrie is gebruikt. De kleur is soms paars, soms rood, afhankelijk van de lichtval. Daarnaast heeft de gitaar een 'reversed headstock', dat is een omgekeerde kop, om de sustain van de dikkere snaren te vergroten.
De gitaar is in topconditie.
Klik op het plaatje voor een vergroting.