vrijdag 26 maart 2010

Hughes Kettner cf100

Je vraagt ze af hoe die jongens dat gedaan hebben, een 100 watt transistor gitaareindversterker van goede kwaliteit in een 1HE 9 1/2 inch rackje stoppen.
Hier is het te zien: door gebruik te maken van een compacte (maar dure) ringkerntransformator.

zaterdag 20 maart 2010

Brunetti Mille binnenwerk

Het binnenwerk van mijn Brunetti Mille. Een ringkerntransformator (dat scheelt brom) en zes 12ax7 buizen. De buizen zijn nogal low-gain, ik heb nieuwe besteld om de klank wat krachtiger te maken. Er zijn een aantal aanwijzingen dat iemand in het ding heeft lopen solderen, maar dat moet ik nog even nakijken.

Hofner 12 snarige gitaar

Mijn oude Hofner 12-snarige gitaar uit de jaren '70. Hij is van gelamineerd hout en speelt behoorlijk zwaar. Acrobatiek kun je wel vergeten. Maarhet is leuk om de snaren (de koren) in een kwart of een kwint te stemmen, dat levert een mooie volle klank met veel onverwachte akkoordtypen op.

Pasadena Akoestische bas


Nieuwe akoestische basgitaar. Erg goedkoop spul. De piezo is niet helemaa zuiver want de lage E klinkt veel zachter dan de overige snaren. Hij is wel gemaakt van massief hout.

dinsdag 9 maart 2010

Brunetti Mille

Hier mijn nieuwe gitaarvoorversterker: een Brunetti Mille, handgebouwd in Italie. Ik heb het deksel er voor de foto afgehaald, zodat de zes 12ax7 buizen en de ringkerntransformator zichtbaar zijn. Deze voorversterker is ter vervanging van de voorversterker in mijn Engl rackhead 2x35.

maandag 1 maart 2010

Gitaar Rack

Dit is mijn gitaarrack, met spullen die ik live mee ga nemen. Van boven naar onderen: T-Racks Power Conditioner, TC Electronic G-Major, MAM chromatische tuner, M-AudioMidisport 4x4 midi interface (om een computer op de TC aan te sluiten zodat het bedienen makkelijker wordt) en een Engl 2x35 Rackhead.
Ik ben er nog niet helemaal tevreden over.. met name de Engl klinkt een beetje fel.