zondag 21 februari 2010

Hughes Kettner Tube Factor

Leuke overdrive met een 12ax7.. het metaal is een beetje gecorrodeerd. Dat is volgens mij een eigenschap van sommige produkten van Hughes en Kettner, want mijn Triamp lijdt aan hetzelfde euvel.
Dit ding wil ik live gebruiken om mijn studiogeluid te kunnen reproduceren.
De 'voicing'-knop is een beetje wennen, het is niet zomaar een toonregelaar.

Marshall JCM900 met JVM 2x12


Mijn Marshall JCM900 staat op een 2x12 luidspreker van JVM, met tegelmozaiek op het kankbord. De gebruikte luidsprekers zijn twee Celestion G12M70's.

zaterdag 20 februari 2010

Hughes Kettner versterkertjes


De hele serie: vier volledige laagvermogen buizenversterkertjes uit de jaren '80 van Hughes en Kettner. Ik vind het echte wonderdoosjes. Deze bakjes zijn destijd nogal verkeerd in de markt gezet: de Cream Machine (2 x 12ax7) heeft een prima sologeluid met heel veel overdrive en compressie, de Metal Master (2 x 12ax7) heeft veel minder overdrive maar meer een eindbuizengrom. De Crunchmaster (1 x 12ax7 en 1 x EL84) lijkt op een Fender Bassman of Twin Reverb (zonder reverb) en de Bassmaster (1 x 12ax7 en 1 x EL84) kan klinken als een vol opengedraaide oude Ampeg buizenbak, maar dan van zes watt. Die kun je zowel voor gitaar als voor bas gebruiken.
Voordeel is dat deze versterkertjes tussen vier en zes watt vermogen hebben, dus ze kunnen worden gebruikt voor eindbuizenvervorming zonder dat het huis instort. Deze vier zijn op dit moment mijn eerste keuze voor opnamen.