donderdag 25 juni 2009

Ibanez RG2077XL


Dit is werkelijk een monster, een Ibanez RG2077XL uit 2004. Het is een baritongitaar, dat wil zeggen dat de hals langer is, dus hij brengt lagere en donkerder tonen voort, maar hij heeft ook nog een zevende snaar, die staat nu op A gestemd.

vrijdag 12 juni 2009

Mijn Flangers


Electro Harmonix Deluxe Electric Mistress, Ibanez FL-305 Flanger, en Rocktron Hypnotic Flange. In mijn pedalenbak gaat de Rocktron de Mistress vervangen , aangezien de Rocktron stereo is, en een lampje aangeeft wanneer het effect aan is. (dat is erg handig omdat ik het effect nogal subtiel gebruik...)

zondag 7 juni 2009

Hofner Verythin

Voor mellow jazzgitaarspel grijp ik doorgaans naar mijn Hofner Verythin. Dat is een handgebouwde gitaar, hij is gemaakt in Duitsland door Herbert Kaa, van massief hout met Kent Armstrong elementen. Het ontwerpconcept van deze gitaar doet denken aan een Art Deco-achtige Gibson ES335, maar dan meer voor Jazz en van houtsoorten die je bij akoestische gitaren ziet. Het bovenblad is bijvoorbeeld van sparrenhout en de hals is van esdoorn, in plaats van mahonie. De toets is uit ebbenhout.