zaterdag 18 april 2009

De Kop van mijn Ibanez RG770 DX


... en de kop van mijn Ibanez. Het afdekplaatje van de stelpen op de kop past bij de slagplaat. Klik op de foto's voor een vergroting.

Ibanez RG770 DX

Dit is de body van mijn Ibanez RG770DX. Dit is een originele, uit 1990. Ibanez maakt nu een reissue van deze gitaar. Oorspronkelijk heeft hij een doorzichtige plastic slagplaat, maar ik heb een andere gemonteerd. Het middelste, blauwe element is origineel, de andere twee zijn een DiMarzio Paf en een DiMarzio Fred. De knoppen komen van een Telecaster. Het middelste element heb ik met tape tegen de slagplaat geplakt zodat hij niet in de weg zit.

Past niet!


Wilde ik mijn pedalenbak vullen met effectpedalen, merk ik tot mijn schrik dat het niet past!

zondag 12 april 2009

Kitty Hawk M5

ers
Een oude bak uit de jaren '80: Kitty Hawk M5, made in Germany. Ik heb meer Kitty Hawk-spul, en het klinkt allemaal prima, maar is zeer slecht gebouwd. Deze M5 heeft plastic potmeters en die zijn er al een keer afgebroken, dus vernieuwd. Binnenin ziet het er niet zo betrouwbaar uit. Er zit een Celestion 60 watt Silverback in, met een klein magneetje. Het geluid lijkt een beetje op dat van mijn Laney Pro Tube 30, uit dezelfde periode en met dezelfde eindbuizen. (6V6)

Boss SL-20 Slicer

Mijn nieuwste effectapparaat is een Boss Slicer. Ik wil uit mijn effectenketen een aftakking maken, en die door de Slicer en daarna door een Line6 modeler doen, en dan rechtstreeks het mengpaneel in.

De Slicer is een ware kerstverlichtingshow in de pedalenbak. Rond de Tempo-knop draait en knippert van alles.

Trace Elliot effectapparaten

Twee broertjes: een Trace Elliot SMX tweebands compressor voor basgitaar, en een Trace Elliot Quad Chorus voor gitaar.
Trace Elliot effecten draaien op 18 volt en vreten batterijen. De Dual Chorus heeft zelfs helemaal geen batterijcompartiment meer en draait alleen op een 18 volts voeding.
De Quad Chorus zie je niet zo vaak. Het is in feite een doos met twee stereo-chorussen, elk met een enkele regelaar. Het is mogelijk hele mooie en diepe stereoeffecten te bewerkstelligen.