zondag 22 maart 2009

Optreden


Hier ben ik aan het soleren op een Gibson ES335 Pro (die is niet van mij) tijdens een optreden dit weekend. op de achtergrond Sjaak, de bassist.

woensdag 18 maart 2009

Allan Holdsworth

Gisteren speelde de grote Allan Holdsworth met zijn trio in de Boerderij in Zoetermeer, vergezeld door Gary Husband achter de drums en Jimmy Johnson op bas. Merkwaardig dat een van de beste en meest originele electrische gitaristen ooit voor slechts honderd man op een kleine lokatie speelt. Het geluid was bijzonder slecht, de bassist had geen eigen versterking voor zijn Alembic en speelde dus rechtstreeks over de PA. Zijn geluid was niet om aan te horen. Allan zelf speelde op een witte Steinberger over een Hughes & Kettner Zentera. Ik vind Chad Wackerman (ex-Zappa) een betere drummer dan Gary Husband, in ieder geval kan hij beter uit de voeten met de muziek van Allan Holdsworth. Wackerman speelt mee op de Holdsworth-DVD 'Live at Yoshi's", en op veel albums van Holdsworth. Ook een keyboard werd gemist. Vaste toetsenist bij Allan Holdsworth is Alan Pasqua, maar die was thuis gebleven. Jimmy Johnson doet, voor zover ik iets uit de modderige brij van geluid kon ontwaren, niet onder voor vaste Holdsworth-bassist Jimmy Haslip.

Ondanks dit alles is het een fenomeen, die Allan Holdsworth, en ben ik erg blij dat ik op twee meter afstand van de man heb gestaan, op het moment dat hij zijn onnavolgbare legato-licks speelde.

vrijdag 13 maart 2009

Sitar


Foto van mij tijdens het bespelen van mijn Sitar. Dat ding heb ik gekocht in India, en het was een hele onderneming om hem naar Nederland te krijgen. In Nederland heb ik een jaar lang les gehad van een Indiase Sitarspeler. Foto is gemaakt door Patrick Deters.