zondag 29 juni 2008

Manley Langevin Dual Mono Mic Pre


Mijn microfoonverzameling begint er al aardig uit te zien, maar de microfoonvoorversterkers bleven nog een beetje achter. Tot nu toe had ik, naast de channelstrips op mijn Mitec Varydesk, alleen een Joemeek SixQ (de nieuwe versie) maar ik heb onlangs een tweedehands Manley Langevin Dual Mono Mic Pre uit de VS weten aan te schaffen. Dat is zeer professionele en dus dure kost, zelfs tweedehands en met de lage dollarkoers, maar ik verwacht er veel van. Met name bij overheads en condensators doet hij het goed. Voor mijn ribbon-mics zoek ik nog een goede voorversterker.

donderdag 12 juni 2008

Hughes & Kettner Fortress



Het binnenwerk van de Hughes & Kettner Fortress basvoorversterker ziet er aardig vol uit. De originele buizen zitten er nog in, maar zo te zien zijn dat geen 12ax7 of ecc83. Ik zal een onderzoekje doen om te zien welke buizen dat zijn.

Bass-Rig


Eindelijk een redelijke bass-rig! Alles netjes in een flightcase. Van boven naar beneden: Hughes & Kettner Fortress voorversterker, SWR Grand Prix voorversterker, Trace Elliot RAH350SMX versterker, met Trace Elliot Blacklight. Overal zitten buizen in.