woensdag 30 april 2008

Demootje

Deze link leidt naar een demootje dat ik een half jaar geleden maakte voor mijn band. Hier speel ik alle instrumenten zelf. Er moet nog een zanglijn op worden gemaakt.

http://www.divshare.com/download/4354865-f46

zaterdag 26 april 2008

Ibanez TS9 Ashbass mod

Als klein jochie van 12 jaar bezat ik een goedkope multiplex gitaar en een Novanex gitaarversterker. (Hollands Glorie) Ik kocht toen een Ibanez Tube Screamer, maar toen klonk mijn gitaar als madame Edith uit Allo Allo.. ik begreep het apparaat niet en de Novanex begreep hem waarschijnlijk ook niet. Gedesillusioneerd heb ik na enkele weken de Tube Screamer weer verkocht. Die eerste Tube Screamers zijn nu veel geld waard. Onlangs wist ik een door Ashbass gemodificeerde reissue van de Tube Screamer uit de VS te importeren en die klinkt als een klok. (veel beter dan de stock reissue)

Trace Elliot SMX compressor

Onlangs wist ik dit kleinood op de kop te tikken, een Trace Elliot tweebands compressor voor basgitaar. Het is een effect dat goed werkt als je niet hoort wanneer hij aanstaat. Soms gebruik ik hem ook voor gitaar of zang.

Ibanez FL305

Ergens in 1985 zag ik in een muziekhandel in Gorinchem (Sommer, bestaat nu niet meer) in de etalage deze Ibanez flanger liggen, en voor 60 gulden of zo heb ik hem niet kunnen laten liggen. Dit is zo'n beetje mijn eerste effect, op een oude buizenoverdrive na. Het apparaat is nu 'vintage', dat wil zeggen dat het ding op ebay een vermogen oplevert. Het is een van de beste flangers ooit gemaakt, maar wel met een paar nadelen: geen ingang voor een voeding, dus je zit altijd aan twee 9v. batterijen vast en hij is niet stereo, zoals de meeste moderne flangers. Het apparaat doet het echter nog perfect. Ik gebruik hem overigens nauwelijks...

zondag 20 april 2008

SWR Grand Prix


Mijn nieuwe aanwinst op het gebied van basversterking en -opnamen: een SWR Grand Prix buizen basvoorversterker. Deze voorversterker komt nog uit de tijd dat SWR nog met de hand de spullen maakte in de VS. Mijn Laney baversterker is verkocht, ik ga er van uit dat dit apparaat een goede vervanging is voor het opnemen van bas en contrabas.

zondag 6 april 2008

Ibanez RG750


Mensen die mij muzikaal kennen weten dat ik gek ben op de Ibanez RG700 serie uit eind jaren 80. Ik geloof niet dat Ibanez later nog betere gitaren maakte, ook niet de prestige reeks en prestige ultimate reeks. De Ibanez rg700 serie is gebouwd door een groep japanse gitaarbouwers die later zijn opgegaan in de Custom Shop Team J-Craft, waar de J-Custom gitaren worden gemaakt, en die zijn wel net zo goed als de 700 serie, maar alleen voor de Japanse markt.

Op deze foto staat mijn Ibanez RG750 uit 1991. Hij is aardig afgeragd maar doet het nog steeds prima. Ibanez maakt nu de RG2550 Prestige, die lijkt erg op de RG750, maar is bij lang na niet zo goed. Naast deze RG750 heb ik nog een RG750, tweemaal RG760 en een RG770.